Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

TMI Event | Het programma

TMI heeft voor haar leden op woensdag 12 september vier verschillende workshops op het programma staan. De dag zal staan in het teken van; kwaliteit, digitalisering en de erfpacht situatie in Amsterdam. Leden kunnen kiezen om aan maximaal twee workshops deel te nemen. Hieronder volgt een overzicht van het dagprogramma en een korte introductie van de workshops.


Dagindeling 

Tijd Programma onderdeel Zaal | Wagenberging Zaal | Hooizolder Zaal | Koetshuis
14:00 – 14:25 Inloop
14:30 – 14:25 Plenaire bijeenkomst Rene Klotz
14:30 – 15:25 Workshop ronde 1 Kwaliteitstraat – Edith Thielen SBR – Geertjan van Groenestijn Wonen – Bas Botman
15:30 – 16:25 Workshop ronde 2 Kwaliteitstraat – Edith Thielen Erfpacht – Joep van de Brink Wonen – Bas Botman
16:30 – 16:55 Plenaire afsluiting Rene Klotz
17:00 – 18:00 Afsluitende borrel

 


Overzicht workshops

Workshop 1 | Kwaliteitsstraat

Tijd: 14:30 – 15:25 & 15:30 – 16:25 | Zaal Wagenberging
De vernieuwde “Kwaliteitstraat” van TMI heeft als doelstelling om de taxaties kwalitatief te verbeteren. Edith Tielen van fluX is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van de Kwaliteitsstraat. Edith zal tijdens de workshop niet alleen de workflow procedures – tussen taxateur & controleur – nader toelichten maar ook inzicht geven waarop en hoe taxaties automatisch worden gecontroleerd.

Workshop 2 | SBR Banken

Tijd: 14:30 – 15:25 | Zaal Hooizolder
TMI taxateurs kunnen binnenkort het TMI Taxatierapport in SBR formaat aanleveren bij de banken.  Geertjan van Groenestijn van fluX zal TMI leden nader informeren over de mogelijkheden van SBR Rapportages. SBR staat voor “Standard Business Reporting” ofwel in het Nederlands “Standaard Bedrijfsrapportages”. Met SBR worden financiële gegevens (Taxaties) digitaal en gestandaardiseerd aangeleverd bij de bank. Doel van SBR is de aanlevering van rapportages te vereenvoudigen en daarmee het proces te versnellen.

Workshop 3 | TMI ook voor woningtaxateurs

Tijd: 14:30 – 15:25 & 15:30 – 16:25 | Zaal Koetshuis
TMI is druk bezig met het opzetten van een Kwaliteitstraat Financiering Woonruimte. In samenwerking met TDN (Taxatie Data Netwerk) introduceert  fluX een nieuw taxatiesysteem. Bas Botman van fluX zal in deze workshop vertellen welke kansen dit biedt voor TMI taxateurs. Zo hebben consumenten de mogelijkheid om bij TDN aangesloten taxateur een taxatie te laten uitvoeren. Taxateurs kunnen na het afronden van de taxatie via TDN een validatie instituut kiezen. TDN creëert hiermee keuzevrijheid en concurrentie in het voordeel van consument en taxateur.

Workshop 4 | Erfpacht

Tijd: 15:30 – 16:25 | Zaal Hooizolder
MVA Erfpachtdeskundige Pieter Joep van den Brink zal stil staan bij de erfpachtsituatie in Amsterdam. Hoe werkt en wat zijn de gevolgen van de Overstap regeling Eeuwigdurende Erfpacht 2018 Amsterdam? Waar dient u als taxateur in de praktijk rekening mee te houden en welke invloed hebben de diverse keuzemogelijkheden van de erfpachter op de waardering van het Amsterdamse Vastgoed.


Aanmeldformulier

Helaas aanmelden is niet meer mogelijk!